Hej!

I våras visade jag ett minialbum jag gjort. Jag har sedan fått förfrågan om hur man gör. Eftersom jag (som vanligt :,-( )inte hade någon mall när jag gjorde det så kommer här nu ett liknande MED mall. Har ändrat lite på sidupplägget men principen är det samma. Jag tycker det är verkligen svårt att förklara med ord hur jag gjort så jag hoppas att ni frågar om det är något ni inte förstår.

Så här blev mitt (ännu inte dekorerat) Stängt:

DSCF8713

Framflärparna utvikta:

DSCF8714

Innerflärparna uppvikta:

DSCF8715

Vänster sida utvikt:DSCF8716

Höger sida utvikt:DSCF8717

Du behöver 3 st cardstockbitar på 14 X 30,4 cm.

Bit 1: Biga på 7,5  8,2  22,2  och 22,9 cm. Denna bit blir fram och baksida.

Bit 2: Dela på mitten så det blir två st 14 X 15,2 cm. Biga båda på 14 cm. Dessa blir mittensidorna.

Bit 3: Biga på 10,5  10,8  24,8  och 25,1 cm. Detta blir den vertikala biten.

 

Så här gör du: Limma eller klistra de korta flärparna på mittensidorna (bit 2). Fäst dem på mittbiten av Bit 1 kant i kant med de mittersta bigningarna så sidorna pekar utåt. Se bild: (otroligt rörig, tagen på scrapträff, ursäkta)

DSCF8705

Ta bit 3 och limma eller klistra på hela mittbitens baksida. Fäst den på tvärs över den andra mittbiten så det blir som ett plusstecken (den kortare biten nedåt). Detta döljer även skarvarna från flärparna. Nu är stommen färdig och det är dags att dekorera. Det går åt minst 3 st mönsterpapper för att klä alla sidorna men jag har använt bitar ur 4 olika, nämligen:

 Om ni vill se det gamla albumet jag gjorde innan så hittar ni det här.

Skillnaden är Bit3, som jag i förra exemplaret bara bigade på mitten och gjorde en hel sida av. Pust, så blev det ett jättelångt inlägg igen och jag är inte riktigt färdig än. Här kommer nämligen ett litet Word-dokument med bitarna uppritade om ni vill ha det lite mer visuellt. Vet tyvärr inte hur jag skall infoga det direkt i filen.

Minialbum av Jenny Jeansson (Word-dokument)

Tack för titten, och jag lovar, nästa vecka blir det ett kortare inlägg :Wink:

Kram Jenny

DT-JENNY